2018-03-10
Vietējie iedzīvotāji Zaļajās pēcpusdienās uzzina par Ķemeru Nacionālā parka mitrāju atjaunošanas progresu
 
Dabas aizsardzības pārvalde (Pārvalde) no janvāra līdz martam vietējiem Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) iedzīvotājiem organizēja Zaļās pēcpusdienas. To laikā iedzīvotāji tika informēti arī par progresu vērienīgajā mitrāju atjaunošanas projektā “Hydroplan”. Daudzus vietējos iedzīvotājus, kuri mitrāju atjaunošanai nacionālā parka teritorijā seko līdzi jau vairākus gadus, Pārvalde varēja iepriecināt ar vēsti, ka praktiskie atjaunošanas darbi dabā tuvojas noslēgumam – pabeigti aptuveni 80%.
 
Dabiskā ūdens režīma atjaunošana tiek īstenota trīs vietās ĶNP, kuras savulaik ietekmējusi nosusināšana – Zaļajā purvā, mitrajos mežos Lielā Ķemeru tīreļa rietumu malā un Skudrupītes palienē. Teritorijas atrodas Engures novada Smārdes pagastā un Tukuma novada Džūkstes un Slampes pagastā, īpašumos, kas pieder valstij un atrodas pietiekami tālu no apdzīvotām vietām.
 
Zaļās pēcpusdienas norisinājās Tīreļu bibliotēkā, Ķemeru pamatskolā, Kauguru bibliotēkā, Engures saieta namā, Alberta Kronenberga Slokas bibliotēkā, Lapmežciema muzejā, Smārdes pagasta bibliotēkā. Kopumā tajās piedalījās vairāk nekā 100 vietējo iedzīvotāju.
 
Zaļās pēcpusdienas Pārvalde organizē jau vairāk nekā piecus gadus, lai varētu klātienē satikt un uzrunāt īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un to tuvumā dzīvojošos iedzīvotājus un sīkāk pastāstīt par tobrīd notiekošajām vai plānotajām aktualitātēm konkrētajā teritorijā.
 
Mitrāju atjaunošanas darbi notiek LIFE+ projektā „Ķemeru Nacionālā parka hidroloģiskā režīma atjaunošana” (“HYDROPLAN” LIFE10NAT/LV/000160). Projektu finansē Eiropas Komisija un Latvijas vides aizsardzības fonda administrācija.





Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.